חייג אלינו:072-3902678
לקראת החורף – המנות המומלצות לאירועי חורף

לקראת החורף – המנות המומלצות לאירועי חורף

החורף מביא איתו תחושות אינטימיות של כמיהה לחום, געגוע לזיכרונות נעימים וציפייה ליופי עדין. כאשר קר וסוער בחוץ, אנו רוצים להיכנס פנימה אל סביבה חמה ואוהבת שם נהיה מוגנים ונוכל רק לצפות בביטחון במחזה היפה של החורף. אירועי חורף יכולים לנצל את האווירה הזו, ותפריט לאירוע שיתיר על האורחים הרגשה של חיבוק יגרום להם לפרץ שמחה חם שיחרוט את האירוע לעד בזיכרונם.

 

טעימות לקבלת האורחים

בחודשי החורף, יש חשק למה שמוכר ואהוב, והקייטרינג יכולים להגשים את התשוקה הזו באמצעות הצעה שובבה לטעמים אהובים מהילדות. בזמן קבלת האורחים, תנו למלצרים לעבור עם מגשים עם מנות טעימות, כמו טעימות קטנטנות של מקרוני וגבינה מצופים בפירורי לחם, מנות זעירות של ספגטי עם כדורי-בשר (פסטה פנה עם כדורי-בשר קטנים וכיסוי של רוטב בולונז) או פסטה-פניני-על-מקל. מנת פתיחה נוספת המומלצת במיוחד לחורף: שוט של מרק חם, כמו נזיד עגבניות מקושט במשולשי גבינה מטוגנת.

 

מרקים וסלטים

מרק חם הוא מנה ראשונה מקובלת לארוחה באירועי חורף. חלק מן הפופולאריים ביותר היום: מרק דלורית עם קרוטונים מלחם פומפרניקל, כרשת תפוחי-אדמה עם שמנת אמרטו, או תפוחי-אדמה עשירים מגבינת צ'דר. בנוסף, סלט חורף דורש תוספות עונתיות כמו חמוציות, אגסים ואגוזי מלך. לא מצליחים להחליט האם לבחור במרק או סלט? לכו על אחד מהטרנדים החדשים ביותר לעונה: צלחות משולבות של מרק וסלט. בקשו מהקייטרינג להגיש צלחות מלבניות עם קערית מרק בצד אחד שלה ומנת סלט בצד השני שלה, או בחרו בקערת מרק המונחת במרכז צלחת עגולה עם סלט שמקיף אותה.

 

מנה עיקרית

במיוחד עבור זמן החורף, מתכנני חתונות מובילים הופכים את מנות החתונה למנות גורמה יוקרתיות תוך שימוש במאכלים שניתן למצוא במזללות זולות. עבור מנה עיקרית, סטייק פשוט וטוב ממשיך להיות מועדף, אך במקום לשים לצדו תפוח-אדמה אפוי, כדאי לשקול להגיש אותו עם עוגת ריזוטו, פאנקייק-תפוח-אדמה סגול, או תפוחי-אדמה מנוגבים בוואסבי. או שאפשר לחרוג מהרעיון המסורתי של בשר ותפוחי אדמה ולהגיש תפריט טעימות – או, "טאפאס" – של שש או שבע מנות קטנות. לדוגמא, אפשר להתחיל עם מרק דלעת מוגש עם מאפין מקרוני וגבינה מגבינת אסיאגו וכמהין, להמשיך עם מנת דג, כמו סלמון מבושל בלימון, ואז מנת בשר, כמו קציצות טלה מצופות בחזרת.

 

מנות צמחוניות

צמחונות ודיאטות דלות בשר החלו להיות זרם מרכזי, והרבה אירועים מציעים לאורחים שלהם בחירה במנה צמחונית. למרות שאפשרות צמחונית הייתה פעם פשרה עלובה (כמו צלחת של חצילים, פטריות ופלפלים מעוכים ומטוגנים), חברות קייטרינג משקיעות היום באותה מידה כדי לתת טעם מדהים למנות הללו. שני רעיונות חסרי-בשר שמתאימים לחורף: פטריות פורטובלו גדולות ממולאות בלחם תירס, פטריות בר ותמצית כמהין, או שלישיית פלפלים ממולאים בשלושה סוגים שונים של ריזוטו. גם מנות פסטה חזרו בגדול, כמנה שנייה או כצמחונית עיקרית. במקום פסטה פשוטה, ניתן לבחור בפסטה מקמח מלא, מכוסמין או מתרד.

 

קינוחים

בר מתוקים בהגשה עצמית (שיכול לשמש גם עבור הקינוח וגם למהלך מסיבה) היה מרכזי כבר במשך כמה שנים, אבל יש רעיון חדש שהוא מושלם עבור טרנד אירועי החורף: תפזורת מתוקים לבנים. הכיוון הוא M&M לבנים, בייגל מצופה יוגורט, חמוציות מצופות שוקולד לבן, שוקולד-מנטה בציפוי לבן, סוכריה מצופה סוכריות לבנות ומבחר טעמים של ממתקי גומי לבן. תנו לאורחים שלכם לשלות את הממתקים האהובים עליהם ולקחת אותם הביתה בקופסאות מתנה שקופות עם כיתוב מותאם או צלמית של פתית שלג. עוד טרנד גדול לתפריט שחדר לסצנת האירועים: שלושה טעמים שונים או יותר מוגשים יחד על צלחת אחת. אנו אוהבים את הטרנד הזה כקינוח שוקולדי לשעה מאוחרת יותר בלילה המורכב מפונדנט שוקולד וקרם, עוגת-גבינה-ושוקולד-על-מקל, וכוסית שוקולד חם עם אייריש קרים. זו דרך מתוקה וססגונית לחגוג את העונה.

 

קר בחוץ, חם בפנים

כאשר הגשם יורד והרוח נושבת מבעד לחלונות, זה הזמן הטוב ביותר להיות ביחד בפנים, לחגוג ולשמוח. תפריטי החורף מציעים מנות מיוחדות שימלאו את לב האורחים באהבה. אל תתנו לאווירה המיוחדת של העונה לחלוף על פני האירוע שלכם ללא אזכור אמצו אותה ותנו לה לקחת חלק בשמחה והיא בתמורה תהפוך את היום שלכם למיוחד שאין כמותו.