לפרטים והזמנות:072-3902678
עוגת תות שדה מנוקדת

עוגת תות שדה מנוקדת

מרגישים שאפתניים מספיק שאפתניים כדי לנסות לאפות עוגה עוצרת נשימה זו? עם הספוג הדקורטיבי ועם ציפוי הפירות שלה, אנחנו מבטיחים שכולם יגידו וואו

ספוג בלבד

מצרכים

בשביל הנקודות

לקישוט הסופי

הכנה

חתכו 300 גרם תותים. שימו במחבת עם סוכר הדובדבן ועם מיץ לימון. חממו בעדינות עד שהמיצים מתחילים לזרום ובשלו, כשהם לא מכוסים, במשך שתי דקות. צקו לתוך מעבד מזון או מיני בלנדר וערבלו עד שהתערובת תהפוך לפירה והעבירו דרך מסננת כדי להסיר את הזרעים.

שמנו ורפדו את צדדיה של תבנית לרולדות בת 23-33 ס״מ ואת תחתיתה. שמנו את תחתיתה ואת צדדיה של תבנית אפייה בעומק 20-21 ס״מ. (תזדקקו לתבנית אפייה עגולה בעומק 23 ס״מ בהמשך.) כדי להכין את הנקודות, הקציפו את הביצה ואת הסוכר באמצעות מקציף חשמלי ידני עד שהתערובת תהפוך לסמיכה וחיוורת ותטפטף מהלהב כשמרימים אותו. נפו את הקמח וקפלו בעזרת מרית עד שהתערובת מעורבת היטב וקפלו באותה הדרך גם כף אחת של תות שדה וכמה טיפות של צבע מאכל ורוד ואדום.

צקו בכפית נקודות קטנות של התערובת באופן אקראי על תחתיתה של תבנית הרולדה השוויצרית, השאירו מקום קטן בין כל נקודה. שימו במקפיא במשך 20 דקות עד שהנקודות מקשיחות.

כדי להכין את העוגות, חממו את התנור ל-180 מעלות לתנור בעל מאוורר, 160 לתנור גז. אם יש לכם מערבל, אתם יכולים לעשות את הכמות כולה במנה אחת. אם יש לכם מקציף חשמלי ידני, יהיה קל יותר להכין את העוגות בשתי מנות עם ארבע ביצים כל אחת. הקציפו את הביצים ואת הסוכר עד שהתערובת תהיה קלה וחיוורת ומטפטפת מהלהבים כשמרימים אותם—יקח חמש עד שמונה דקות. נפו את הקמח ואת אבקת האפייה, טפטפו גם את החמאה ואת הוניל וקפלו את הכל ביחד בעזרת מרית עד שכל הקמח משתלב.

צקו חצי מהתערובת לתוך התבנית המוכנה ואת החצי השני מעל לתבנית הרולדה השוויצרית, פרשו אותה באופן שווה. אפו את העוגה המלבנית במשך רבע שעה ואת העוגה העגולה במשך 25 דקות. הניחו כל עוגה על מגבת מטבח, הסירו את הנייר ושימו אותה על מדף מחוט כדי שיתקרר.

כדי להכין את המילוי, הקציפו יחד את המסקרפונה ואת סוכר הדובדבן הנותרים לפירה התותים. קצצו 200 גרם מהתותים הנותרים לחתיכות קטנות. הקציפו את השמנת לפסגות רכות וקפלו את המסקרפונה והתותים הקצוצים במרית.

רפדו את תחתיתה ואת צדדיה של העוגה העגולה בגודל 23 ס״מ בניילון אוורירי. הסירו בסכין את קצוות העוגה המלבנית וחתכו לאורך לרצועות ברוחב שני ס״מ ובאורך תשע ס״מ. הדקו סביב צדי התבנית וחתכו כדי להתאים אם יש צורך. העוגה צריכה להצמד ביחד בחוזקה.

חתכו את העוגה העגולה לשלוש שכבות (אתם יכולים לחתוך לשתי שכבות אם אתם מגלים שקל יותר, חלקו את המילוי בהתאם). הניחו את השכבה התחתונה על תחתית התבנית המרופדת בניילון. הניחו בצד שלוש כפות מעוגלות של המילוי בקערה קטנה וצקו את החצי הנותר על העוגה, החליקו עד שיהיה שטוח. הניחו שכבת עוגה שנייה על גביה והוסיפו את המילוי הנותר, החליקו אותו עד שיהיה שטוח. שימו את שכבת העוגה האחרונה על השאר. כסו את העוגה בניילון וקררו במשך 24-48 שעות, יחד עם קערה קטנה של המילוי ששמרתם.

הוציאו בזהירות את העוגה מהתבנית וקפלו את הכיסוי. חלקו את העוגה בצלחת הגשה. חתכו את התותים הנותרים. מרחו את המילוי ששמרתם מעל החלק העליון של העוגה ומלאו בתותים קצוצים ביחד עם שמונת השלמים.

חממו את ריבת המשמשים עם שתי כפות מים במחבת קטנה וסננו במסננת. פזרו בנדיבות את כל שאר התותים. פזרו סוכר גם על הקצה העליון של עוגת הדובדבן. קררו עד ההגשה.

צור קשר: