מאז ומתמיד היווה המטבח המקסיקני אחד המטבחים המובילים בעולם, המציג מנות דשנות וטעימות לחך. הייחודיות של המטבח המקסיקני, שמצליח לשלב בעת ובעונה אחת אלמנטים ששורשם נעוץ בראשיתו של האלף השני יחד עם מרכיבים מהעידן הנוכחי, מעניק לו נקודות זכות רבות אצל הסועדים. להלן מוצגים חמישה מאכלים ותבשילים ממיטב המטבח המקסיקני. ההנאה מובטחת!
טאקו
הטאקו (TAKO) הוא אחד המאכלים המסורתיים מבית היוצר של המטבח המקסיקני, וכנראה שגם הפופולרי ביותר. הטאקו למעשה הוא מעין טורטייה עשויה תירס המקופלת במרכזה. הטקאו ממולא במגוון מאכלים לבחירה כגון בשר טחון, גבינה מגורדת, עגבניות חסה ועוד. לצד המאכלים האלה מורחים ממרחים ערבים לחך כדוגמת ממרח שעועית, ממרח אבוקדו ועוד, ומטבלים במבחר רטבים. מקורו של הטאקו נעוץ עוד בתרבות המאיה שהונהגה במדינות מרכז אמריקה טרם הכיבוש הספרדי.
גוואקמולי
הגוואקמולי (GUACAMOLE) הוא סלט מבית היוצר של המטבח המקסיקני, המבוסס רובו ככולו על ממרח האבוקדו. ראשית המאכל בעידן האצטקי, ששרר במדינות מרכז אמריקה טרם ביאת הספרדים. פירוש השם בספרדית הינו רוטב אבוקדו. את בסיס הגוואקמולי מכינים על ידי כתישת מעיכת האבוקדו והוספת עגבניות ומלח. לבסיס הגווקאמולי מוסיפים מבחר רחב של מאכלים ותבלינים על פי בחירה כגון מיץ לימון, צ'ילי, כוסברה, פלפל חריף והמגוון עוד רחב. ניתן להגיש כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית.
נאצ'וס
נאצ'וס (NACHOS) הוא מאכל מקסיקני עשוי תירס. הנאצ'וס הוא למעשה טורטיה החתוכה למגוון צורות, כאשר הנפוצה ביותר היא המשולש. את החתיכות האלה מטגנים היטב ומוסיפים להם מגוון רטבים כדוגמת סלסה, גוואקמולי (רוטב האבוקדו) ומתבלים במבחר תבלינים. ניתן להגיש כמנה עיקרית, כתוספת או כנשנוש מן הצד. יש הנוהגים לכסות את הנאצ'וס בגבינות צ'דר ופטה ועליהן מבחר פלפלים.
בוריטו
בוריטו (BURRITO) הוא מאכל מסורתי מבית היוצר של המטבח המקסיקני. הבוריטו הינו למעשה טורטייה מורכבת מקמח, הממולאת לרוב בבשר עוף או בקר. נהוג להגיש את הבוריטו כאשר היא מגולגלת מקצה אחד למשנהו, או לחלופין כשהיא מקופלת במרכז. יש הנוהגים להוסיף לבוריטו מגוון מרכיבים כדוגמת סלט אבוקדו, שמנת, שעועית חסה ועוד.
פריחולס
הפריחולס (FRIJOLES) הינו תבשיל מקסיקני, אשר נקרא על שמו של רוכב סוסים מקסיקני מפורסם. התבשיל המסורתי מורכב משעועית בתוספת בצל, שום, ובייקון. יש המוסיפים מרכיבים נוספים כגון פלפל, צ'ילי, כוסברה, עגבניות, נקניק, צ'וריסו ועוד. את השעועית מבשלים פעמיים, תחילה עם מים וירקות ולאחר מכן בתוספת התבלינים. התבשיל מוגש חם ובמרקם מרקי.
הנאצ'וס, הפריחולס, הטאקו, הבוריטו והגוואקומולי הם דוגמאות למאכלים מקסיקניים מסורתיים ופופולריים הערבים לחך. המאכלים הללו מבטאים את המטבח המקסיקני על קצה המזלג בלבד, הואיל והמטבח המקסיקני הוא רחב ידיים וכולל מגוון רחב של מאכלים ותבשילים נוספים. כל שנותר לנו הוא רק לאכול ולהתענג מהמטבח המקסיקני הנפלא.