צלו את פילה הדג הלבן הזה והגישו על גבי צ׳וריסו, שעועית קנליני ותרד לארוחת ערב מהירה שדואגת לספק שלוש מתוך חמש מנות הירקות היומיות המומלצות
תזונה למנה (ללא מיונז)
- קלוריות – 554
- שומן – 27g
- שומן רווי – 7g
- פחמימות – 28g
- סוכרים – 9g
- סיבים – 6g
- חלבונים – 45g
- מלחים – 2.2g
מצרכים
- שמן זית כתית רגיל
- ½ X 200 גרם חבילת צ׳וריסו חי לבישול (השתמשנו באלפרסקו מעושן של חברת Unearthed)
- בצל אחד, קצוץ דק
- שקית 260 גרם של תרד
- 2 X 140 גרם פילה בקלה מעושן
- חצי כפית פפריקה מתוקה מעושנת
- 1 צ׳ילי אדום, ללא זרעים וגרוס
- 400 גרם שעועית קנליני, ללא מים
- מיץ ½ לימון
- 1 כף שמן זית כתית מעולה
הכנה
הרתיחו קומקום מלא במים וחממו את הגריל על חום גבוה. חממו כפית אחת שמן במחבת גדולה. סחטו את הבשר מתוך נקניק הצ׳וריסו ישר לתוך המחבת. הוסיפו את הבצל וטגנו במשך חמש דקות, מחצו את הבשר במרית עד שיתפורר, יזהיב ויהיה מוקף במיציו. גם הבצל יהיה רך וזהוב.
בינתיים, שימו את התרד במסננת, צקו מעליו מים רותחים באטיות כדי שיבול, ושטפו מתחת לברז מים קרים. סחטו בידיים את המים העודפים ושימו בצד. רפדו מגש אפייה בנייר כסף, מרחו שמן והניחו את הדג על גביו. תבלו, פזרו מעל את הפפריקה המעושנת וטפטפו עוד קצת שמן.
שפכו צ׳ילי לתוך מחבת הנקניק וטגנו עוד דקה. לאחר מכן, הוסיפו את השעועית, את התרד, את מיץ הלימון ושמן זית כתית מעולה. הניחו להם להתחמם בעדינות ותבלו לטעמכם.
צלו על הגריל את הדג לחמש דקות או עד שיהפוך לפריך, אבל לא יבש- אתם לא צריכים להפוך אותו. צקו בכפית את תערובת השעועית על צלחות והוסיפו מעל את מה שנותר על נייר האפייה מהדג ומכל המיצים מהמגש. הגישו עם מיונז שום מהיר (ראה מתכון, מימין), אם אתם רוצים.