מנת דגים בריאה, דלת שומן, דלת קלוריות, ועם זאת עמוסה לעייפה בטעם וגם עשירה בסיבים, בחומצהה פולית, בברזל ובויטמין
בריא, ללא גלוטן
תזונה למנה
- קלוריות – 318
- שומן – 9G
- שומן רווי – 1G
- פחמימות – 30G
- סוכרים – 9G
- סיבים – 6G
- חלבונים – 26G
- מלחים – 0.4G
מצרכים
- 600 גרם תפוחי אדמה קטנים חדשים
- 2 גמבות אדומות, חתוכות לחתיכות גדולות
- 1 כף חומץ מיין אדום
- טפטוף שמן זית כתית מעולה
- 4 נתחי טלפיה או בקלה
- סלט ירוק להגשה
לרוטב הפירי פירי
- 6 פלפלים חריפים כבושים (השתמשתי בפלפלים תוצרת חברת Peppadew)
- 1 כפית פתיתי צ׳ילי
- 2 שיני שום
- 1 מיץ וקליפת לימון
- 1 כף חומץ מיין אדום
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 כף פפריקה מעושנת
אופן הכנה
חממו את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות / 200 לתנור קונווקטור.
הרתיחו את תפוחי האדמה עד שיתרככו עד כדי התפוררות למגע הסכין, ולאחר מכן סננו את המים.
הניחו על מגש אפייה גדול ומעכו בעדינות בגב מרית. הוסיפו את הפלפלים, טפטפו את החומץ ואת השמן, תבלו היטב וצלו במשך 25 דקות.
שימו את החומרים לרוטב הפירי פירי במעבד מזון עם קצת מלח.
בחשו עד שהם הופכים לפירה דק ושפכו לתוך קערה.
שימו את הדג על מגש אפייה וצקו עליו חלק מרוטב הפירי פירי.
תבלו ואפו במשך 10 הדקות האחרונות של זמן הבישול של תפוחי האדמה.
הגישו הכול עם הרוטב הנוסף ועם הסלט הירוק בצד.