המאפים האלה יהיו להיט עם כולם. אם אתם צמחונים, ותרו על הפפרוני והוסיפו כמה חתיכות צ׳ילי כדי להשיג אפקט חריפות דומה.
תזונה למנה
- קלוריות – 562
- שומן – 40g
- שומן רווי – 16g
- פחמימות – 33g
- סוכרים – 3g
- סיבים – 4g
- חלבונים – 15g
- מלחים – 1.2g
מצרכים
- 1 כף שמן
- 1 שן שום גדולה, כתושה
- ½ כפית אורגנו מיובש
- 400 גרם עגבניות שזיף מפחית, מרוקנות מרוסקות
- 1 כף פירה עגבניות
- שני גלילים של 320 גרם בצק פריך מוכן מראש
- 250 גרם מוצרלה פרוסה
- 80 גרם פפרוני קצוץ
- 160 גרם חבילת זיתים ממולאים, חצויים
- 1 ביצה, מוקצפת
הכנה
חממו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות לתנור בעל מאוורר, 200 מעלות לתנור גז. חממו את השמן בסיר, הוסיפו את השום ואת האורגנו ובשלו לדקה אחת או עד שנהיה ריחני. ערבבו את העגבניות ואת פירה העגבניות ובשלו על אש גבוהה לחמ דקות בערך עד שהם נהיים סמיכים.
פרשו את המאפה, חתכו כל גליל לרבע וסדרו על מגשי אפייה. 1 כפות עגבניות וסדרו על שני מגשי אפייה.
מרחו קצת רוטב עגבניות מעל למחצית מכל רבע, הקפידו על גבול של 0.5 ס״מ מסביב לקצה.
שימו את הגבינה על הבצק ואחריה פפרוני וזיתים (זה מונע מהגבינה להדבק למאפה כשהיא נמסה).
מרחו את הביצה וקפלו את המחצית החשופה של המאפה, לחצו על הקצוות במזלג כדי לאטום. אם יש לכם זמן, השאירו את הכיסים במקרר לפחות 15 דקות כדי להקשיח אותם.