מקרל טרי תמיד מנצח והצלייה תמיד מעניקה לו טעם חרוך נפלא. גרגרי הסלק הכבושים מוסיפים לו חריפות מיוחדת במתכון זה, הפשוט להכנה וזול מבחינה תקציבית ועם זאת מושלם למסיבות.
תזונה למנה
- קלוריות – 245
- שומן – 17g
- שומן רווי – 6g
- פחמימות – 10g
- סוכרים – 9g
- סיבים – 2g
- חלבונים – 12g
- מלחים – 1.3g
מצרכים
- 3 מקרל, ללא עצמות וברצועות פילה
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 בצלצל, פרוס דק
- 25 גרם זנגביל כבוש, פרוס דק
- 3 כפיות זרעי שומשום שחור, קלויים
- 3 כפיות בצלית קצוצה דק
- 2 כפיות שמן צמחי
- טפטוף של שמן זית כתית מעולה, להגשה
לרוטב שורש הסלק החמוץ מתוק
- 500 גרם סלק מבושל (לא בחומץ)
- 1 עלה דפנה
- 100 גרם דבש צלול
- 150 מ״ל חומץ מיין אדום
- 1 כף גרגירי פלפל שחור
לרוטב
- 2 כפיות ווסאבי
- 100 גרם קרם פרש
הכנה
כדי להכין את הסלק החמוץ מתוק, ערבבו את כל החומרים, למעט הסלק, עם 125 מ״ל מים במחבת בינונית והביאו לרתיחה. הסירו את המחבת מהאש והניחו לה להתקרר. סננו ושטפו את הסלק המבושל ופרסו חצי ממנו לפרוסות דקות ועגולות, חתכו את השאר לחתיכות גדולות כדי להשיג מרקם מנוגד. לאחר שהרוטב לכבישה מתקרר לחלוטין, צקו לתוך צנצנת גדולה, הוסיפו את הסלק וקררו במשך הלילה.
למחרת, פזרו בעדינות את רוטב הסויה מעל למקרל כולו והניחו לו לשרות בתוך המרינדה במשך 20 דקות בזמן שאתם מכינים את הרוטב. הקציפו ביחד את הוואסאבי ואת הקרם פרש, תבלו כרצונכם. חממו את הגריל כמה שאפשר.
הוציאו את הסלק מרוטב הכבישה בכף מחוררת וחלקו באופן שווה בין כל הצלחות. צקו מעל לבצלצל, לזנגביל הכבוש ולשומשום הקלוי ופזרו על הבצלית כדי ליצור את הסלט. שכבת הסלט יוצרת גימור מקצועי.
שימו מתלה מחוט על מגש אפייה ופזרו את השמן. הניחו את הפילה על גבי המתלה והמשיכו לצלות את הדגים, כשההעור למעלה, במשך 2-3 דקות עד שהעור חרוך והדגים מבושלים קלות. אם אתם רוצים שיחרך עוד יותר, השתמשו במבער.
להגשה, שימו את הדג על גבי הסלט עם כפית של הרוטב. כדי שהדג יהיה עוד יותר טעים, טפטפו עוד שמן מסביב לסלט, יחד עם קצת מרוטב הכבישה הורוד מהסלק והגישו מיד.