שדרגו את הספגטי שלכם בעזרת המתכון הזה, שמוסיף כמה שיטות הכנה ומצרכים בלתי שגרתיים ובכך מספקת את מנת הפסטה האולטימטיבית
תזונה למנה
- קלוריות – 500
- שומן – 32g
- שומן רווי – 13g
- פחמימות – 17g
- סוכרים – 13g
- סיבים – 5g
- חלבונים – 29g
- מלחים – 1.7g
מצרכים
- שמן זית
- 400 גרם בשר בקר קצוץ
- 200 גרם פנצ׳טה מעושנת
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 זר, קצוץ דק
- 2 מקלות סלרי, קצוצים דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 זרד טימין
- קצת בזיליקום טרי, שימו את העלים הקטנים בצד
- 2 עלי דפנה
- 2 כפיות אורגנו יבש
- פטריות פורצ׳יני מיובשות
- 1 כפית סוכר דק זהוב
- 1 כף פירה עגבניות
- ½ כפית רוטב דגים תאילנדי
- 1 כף חומץ יין אדום
- 4 או 400 פחיות עגבניות קצוצות
- 200 מ״ל יין לבן
- 100 גרם פרמזן, מגורד, הסירו את קליפתה ושמרו עליה
- ספגטי, להגשה
הכנה
חממו טיפת שמן זית במחבת גדולה ולא דביקה ופוררו את בשר הבקר המפורר ואת הנקניק. בלו חצי שעה טובה בבישול הבשר הטחון—ישתחרר הרבה נוזל, שאותו אתם רוצים לאדות, ובסופו של דבר הבשר יתבשל היטב בשומנו. אם המחבת הופכת ליבשה מדי, טפטפו עוד שמן זית. לקראת הסוף, המשיכו לבחוש את הבשר הטחון עד שיהפוך למנוקד בחתיכות חומות ופריכות.
חממו את התנור ל-140 מעלות לתנור בעל מאוורר, 120 מעלות לתנור גז. בעוד שהבשר הקצוץ משחים, חמו עוד טפטוף שמן ובשלו על אש קטנה את הפנצ׳טה בכלי לפשטידות במשך חמש דקות עד שהיא תתחיל להשחים ולשחרר את השומן שלה והוסיפו את הירקות ואת עשבי התיבול, ופוררו עד דוק מעל לפורצ׳יני היבש. בשלו בעדינות במשך חמש דקות עד שיתרכך ויתחיל להשחים. פזרו מעל לסוכר, הוסיפו וערבבו את פירה העגבניות, את רוטב הדגים ואת החומץ. בשלו עד שיהפוך לסמיך, ערבבו את הבשר וצקו את החלב והעגבניות. שטפו את פחיות העגבניות בהיין וערבבו במחבת. תבלו ורסקו את קליפת הפרמזן. הרתיחו וכסו ובשלו בתנור במשך 3 שעות.
עם תום הבישול, מזגו כמה בולונז שאתם צריכים לתוך מחבת. בשלו את הפסטה עד שיהיה אל דנטה (קשיח למגע) מאוד והוסיפו למחבת בצבט עם קצת מים וסיימו לבשל עם הרוטב במשך שתי דקות. בחשו את הפרמזן וטפטפו עוד שמן זית. ערבבו את הפסטה ואת הבולנז לתוך קערות, פזרו בזיליקום ועוד פרמזן.