מתכון זה נועד לשכבה העליונה מתוך שלוש בעוגת חתונה. ניתן גם להכין אותה כעוגה אחת לכל אירוע שבו תזדקקו לעוגת פירות קלילה וטעימה.
תזונה למנה
- קלוריות – 157
- שומן – 7g
- שומן רווי – 3g
- פחמימות – 24g
- סוכרים – 18g
- סיבים – 1g
- חלבונים – 2g
- מלחים – 0.06g
מצרכים
- 2 כפות מי פרחים מפרחי התפוז
- גרידת ומיץ מתפוז 1
- גרידת ומיץ מימון 1
- 140 גרם חמאה בלתי מלוחה, מרוככת
- 140 גרם סוכר דק זהוב
- 2 ביצים גדולות, מוקצפות
- 175 גרם קמח רגיל
- 100 גרם דובדבן מזוגג אך לא צבוע, חצוי
- 100 גרם משמש יבש, קצוץ לחתיכות גדולות
- 100 גרם קליפות מעורבות, קצוץ (השתמשנו בפירות מתוצרת סנדורה)
- 100 גרם צימוקי סולטנה זהובים
- 50 גרם פיסטוק מקולפ שלם
- 50 גרם (3 כדורים) שורש זנגביל מהצנצנת
הכנה
חממו את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות לתנור בעל מאוורר, 140 מעלות לתנור גז. שמנו ומלאו כפליים את הצדדים של תבנית אפייה בעומק 15 ס״מ. לפפו שכבה כפולה של נייר דוחה שמן או נייר חום סביב החלק החיצוני של התבנית והדקו אותו בחוט.
בעזרת מקציף חשמלי או מערבל, הקציפו את החמאה ואת הסוכר ביחד עד שיהפכו לקלילים ולרכים. הקציפו את הביצים בהדרגה. העבירו את מי פרחי התפוז, את הקליפה, את מיץ התפוזים ואת הלימון לקערה קטנה. קפלו את הקמח ולאחר מכן את הפירות היבשים, את הפיסטוקים ואת הזנגביל לתוך התערובת המוקצפת במרית, על מנת לאחד את הבצק ולהוציא את בועות האוויר. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת המיץ והפירות.
יצקו בכפית את התערובת לתבנית המוכנה ואפו במשך חצי שעה ואחר-כך הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות לתנור בעל מאוור או 130 לתנור גז ואפו עוד שעה ו-45 דקות עד שהעוגה תטפח לחלוטין ותזהיב ועד שמכניסים מזלג לתוכה והוא יוצא נקי. הניחו לה להתקרר במשך רבע שעה לפני שתעבירו אותה לחתלה מחוט להתקררות הסופית.
אם תעטפו אותה ותשימו אותה במקום קריר, העוגה תישמר היטב עד לחודש ימים.