פילה מקרל מכיל שומנים מועילים, הוא מהיר לבישול ומחמיא בצורה מושלמת לסלט הכפרי והתוסס הזה ברוטב יוגורט, ללא גלוטן.
תזונה למנה
- קלוריות – 397
- שומן – 24g
- שומן רווי – 5g
- פחמימות – 15g
- סוכרים – 15g
- סיבים – 5g
- חלבונים – 27g
- מלחים – 0.4g
מצרכים
- 2 נתחי פילה מקרל (כ-300 גרם)
- 2 כפיות שמן לפתית שנסחט בבמכבש הידרולי
- ½ פקעת שומר קטנה, חתוכה לרבעים ופרוסה דק מאוד
- 1 שורש סלק קטן, מקולף ופרוס דק מאוד
- 100 גרם מלפפון, חצוי פרוס דק
- 1 תפוח לאכילה, ללא ליבה, חתוך לרבעים ופרוס
- 1 כף מיץ לימון בתוספת חתיכות לימון גדולות, להגשה
- 100 גרם ביו יוגורט עם שומן מלא
- חבילת שמיר קטנה
הכנה
שימו את אחד מנתחי הפילה על קרש חיתוך וחתכו צורת ‘V’ במרכזו, משני צדי העצמות, כדי ליצור שני נתחי פילה קטנים יותר, והסירו את העצמות. חזרו על אותם הצעדים עם נתח הפילה השני. מרחו בשמן ותבלו בהרבה פלפל שחור טחון. הניחו בצד.
שימו את השומר בקערה עם שורש הסלק, עם המלפפון ועם התפוח. טפטפו מעל מיץ לימון, הוסיפו את היוגורט וערבבו היטב. חתכו את השמיר לחתיכות גדולות, הניחו בצד כמה עלים לקישוט ולפיזור על הסלט. תבלו בפלפל שחור טחון וערבבו יחד בקלילות. הניחו בצד.
הניחו מחבת גדולה ומכוסה בחומר נגד הדבקות על חום בינוני גבוה. כשהיא מתחממת, הוסיפו את הדג, בצד כשעורו מופנה כלפי מטה, ובשלו לשתי דקות וחצי. הפכו את הדג מעל צדו השני ובשלו לחצי דקה.
הניחו את הפילה על הסלט והגישו עם עלי השמיר ופעם חתיכות הלימון לסחיטה.