קמח כוסמין יש טעם אגוזי נפלא שמתאים מאוד לפיצה. זוהי גרסה חדשה ומפתיעה לקלסיקה ביתית בתוספת תפוחי אדמה מסוג ג׳רזי רויאל ועשבי תיבול.
צמחונית
הכנה: 30 דקות
בישול: 15-20 דקות
כולל תסיסה במשך הלילה ולפחות שעתיים מנוחה
תזונה למנה
מלח – 0.6g
קלוריות – 425
שומן – 22g
שומן רווי – 7g
פחממות – 44g
סוכרים – 2g
סיבים – 5g
חלבונים – 9g
מצרכים
לבצק הביגה
- 75 גרם קמח כוסמין
- 75 גרם קמח רגיל, בתוספת קמח לפיזור מעל
- 0.5 כפית שמרים יבשים מהירים
- 0.5 כפית אבקת סוכר
לבצק הסופי
- 150 גרם קמח כוסמין
- 125 גרם קמח מלא
- 1 כפית שמרים יבשים מהירים
- 2 כפות שמן זית
לתוספות
- 6 תפוחי אדמה מסוג ג'רזי רויאל
- 4 זרדי טימין, ללא עלים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 שן שום, כתוש
- 75 גרם קרם פרש
לפיסטו מנטה וגרגיר הנחלים
- 0.5 חבילה קטנה של עלי מנטה טריים, בתוספת מנטה בצד להגשה
- 25g גרגיר הנחלים, שטוף
- 2 כפות שמן זית כתית לתוספת
הכנה
הכינו את הביגה בלילה הקודם. ערבבו את שני הקמחים, את השמרים ואת הסוכר בקערה. הוסיפו לאט לאט 150 מ״ל מים פושרים וערבבו כדי ליצור בצק עבה. כסו בשקית ניילון או במגבת מטבח יבשה והשאירו במקום חמים במשך הלילה לתסיסה.
למחרת, הוסיפו את הקמחים האחרים, את השמרים את שמן הזית וכפית אחת מלח לביגה ולאחר מכן הוסיפו וערבבו בהדרגה מספיק מים כדי שהבצק יהיה רך, רטוב ושעדיין ישמור על צורתו (השתמשנו ב-200-220 מ״ל). כסו והניחו במשך שעתיים עד ארבע שעות או עד שהבצק ישלש את גדלו.
לאחר טפיחת הבצק, דפקו אותו באגרוף עד שיצא ממנו האוויר. לאחר מכן הפכו אותו על גבי משטח מכוסה היטב בקמח. לושו בקמח עד שיפסיק הבצק להדבק לידיים—הוא צריך להיות רך מאוד וקפיצי, אבל לא רטוב עד כדי כך שהוא נדבק למשטח. חלקו את הבצק לשני כדורים. שטחו אחד במערוך כדי להכין פיצת בסיס בעובי ס״מ אחד בערך (או חלקו לחצי כדי לעשות שני כדורים קטנים יותר). הקפיאו את הכדור השני לשימוש במועד מאוחר יותר. חממו את התנור לטמפרטורה של 210/190 לקונווקטור. העבירו את הבסיס לנייר אפייה משומן והניחו לו לטפוח לחמש דקות בזמן שמכינים את התוספות.
בעזרת סכין חדה, פרסו את תפוחי האדמה עד שיהיו דקים מאוד. הסירו כל לחות עודפת במגבת מטבח נקיה. ערבבו את פרוסות תפוחי האדמה ואת זרדי הטימין בשמן זית ותבלו. בקערה נוספת ערבבו את השום והקרם פרש ומרחו על הבצק בגב כפית. הניחו את פרוסות תפוחי האדמה מעל וטפטפו עליהם את מה שנותר משמן הזית או מהטימין בקערה. אפו במשך 15-20 דקות עד שהבצק מתנפח ומזהיב ותפוחי האדמה נהיים פריכים.
בינתיים הכינו את הפיסטו על ידי ערבוב כל המצרכים בבלנדר. לפני ההגשה, טפטפו את הפיסטו על הפיצה ופזרו עלי מנטה.