גם טבח פשוט יכול להשתלט על אמנות הפיצה בזכות הוראותינו הפשוטות הקלות לביצוע.
תזונה למנה
- קלוריות – 431
- שומן – 15g
- שומן רווי – 7g
- פחמימות – 59g
- סוכרים – 2g
- סיבים – 3g
- חלבונים – 19g
- מלח – 1.87g
מצרכים
- לבסיס
- 300 גרם קמח חזק ללחם
- 1 כפית שמרים (משקים או מגיגית)
- 1 כף שמן זית+תוספת לטפטוף
לרוטב העגבניות
- 100 מ״ל רסק עגבניות
- חופן בסיליקום טרי או 1 כפית יבש
- 1 שן שום, מרוסקת
לתוספות
- 125 גרם כדור מוצרלה פרוס
- חופן פרמזאן מגורד או קצוץ (או חלופה צמחונית)
- חופן עגבניות שרי, חצויות
תוספות
- חופן עלי בזיליקום (לא חובה)
הכנה
הכינו את הבסיס: שפכו את הקמח לקערה גדולה והוסיפו את השמרים ואת המלח. הוסיפו 200 מ״ל מים חמים ושמן זית וערבבו בכף מעץ עד שהבצק נהיה לח וחמים. הפכו את הבצק על משטח מכוסה במעט קמח ולושו במשך חמש דקות עד שיתרכך. כסו במגבת מטבח והניחו בצד. אתם יכולים להניח לבצק עד שיטפח, אבל אין זה הכרחי לקרום דק.
הכינו את הרוטב: ערבבו ביחד את רסק העגבניות ואת הבזיליקום ותבלו בהתאם לטעמכם האישי. הניחו לבצק כשהוא בטמפרטורות החדר בעודכם עובדים על צורת הבצק.
שטחו את הבצק במערוך: אם הנחתם לבצק לטפוח, לושו אותו מעט ופצלו אותו לשני כדורים. שטחו אותו לכיכרות גדולים במערוך, בגודל 25 ס״מ בערך, על משטח מכוסה בקמח. הבצק חייב להיות דק ככל האפשר כי הוא יטפח בתנור. שימו את הכיכרות על נייר אפייה מכוסה בקמח.
הוספת תוספות ואפייה: חממו את התנור לטמפרטורה של 240 מעלות לתנור עם מאוור ו-220 לתנור גז. שימו עוד נייר אפייה או מגש הפוך על המדף העליון בתנור. מרחו את הרוטב על הכיכרות בגב הכפית. פזרו גבינה ועגבניות, טפטפו שמן זית ותבלו. הניחו את הפיצה בעודה על נייר האפייה על גב המגש המחומם מראש. אפו בין 8-19 דקות עד שהיא תהיה פריכה.