קאפקייקס עדינים וקטנים עם קציפת חמאה בטעם שקדים מרגישים שאפתנים? הכינו זר אכיל לפי הנחיותינו.
תזונה: לקאפקייק ללא קצפת
- קלוריות – 428
- שומן – 25g
- שומן רווי – 14g
- פחמימות – 48g
- סוכרים – 41g
- סיבים – g
- חלבונים – 3g
- מלחים – 0.6g
מצרכים
- 300 גרם חמאה מרוככת
- 300 גרם סוכר דק זהוב
- 4 ביצים גדולות
- 250 גרם קמח רגיל
- 100 גרם שקדים טחונים
- 2 ½ כפיות אבקת אפיה
- 1 גרידת תפוז + שתי כפות מיץ
- 1 כף תמצית שקדים
לקצפת
- 200 גרם חמאה, מרוככת
- 450 גרם אבקת סוכר בתוספת עוד קצת
- 200 גרם גבינת שמנת
- 1 כפית תמצית שקדים
- 1 כף מיץ תפוזים
- צבע מאכל לטעמכם (השתמשנו בורוד ובצהוב לייצר אלמוג)
- חבילה של 250 גרם ממרח סוכר ירוק (או בצק סוכר בתוספת צבע מאכל ירוק)
תצטרכו גם
- 24 מנג׳טות (השתמשנו במנג׳טות ירוקות)
- שקית זילוף גדולה למריחת קצפת
- זרבובית עגולה וגדולה להכוונת הקצפת
- כדור קלקר בגודל 15 ס״מ
- עציץ בעל פתח ברוחב 15 ס״מ
- צלופן ירוק
- סרט הדבקה
- 24 שיפודי עץ קצרים (או שיפודים ארוכים חצויים)
- סרט לקישוט (לא חובה)
הכנה
חממו את התנור לטמפרטורה של 150-170 מעלות לתנור בעל מאוור, 3½ לתנורי גז. מלאו שני מגשי מפינס ב-12 מנג׳טות. שימו את החמאה ואת הסוכר הדק בקערה והקציפו במקציף חשמלי ידני עד שהעיסה מחווירה ומתרככת. הוסיפו את הביצים אחת אחת והקציפו בין כל הוספה. הוסיפו את הקמח, את השקדים וטיפה מלח. ערבבו שנית והוסיפו את מיץ התפוזים, את הגרידה ואת תמצית השקדים. ערבבו שוב כדי לשלב את הכל.
השתמשו בשתי כפות לקינוח כדי לחלק את העיסה בין המנג׳טות. אפו במשך 22-25 דקות והחליפו את כיוון המגשים כעבור 15 דקות. הוציאו אותם מהתנור והניחו להם להתקרר. כעבור 10 דקות, העבירו לרשת מחוט והניחו להם לגמור להתקרר.
כדי להכין את הקצפת, שימו את החמאה בקערה גדולה והקציפו במקציף חשמלי ידני עד שהכל נהיה חלק. הוסיפו אבקת סוכר, מיץ תפוזים, גבינת שמנת, ותמצית שקדים. כדי להמנע מבלגן, דחפו הכל במרית ואז הקציפו שוב במקציף עד שהעיסה נהיית חלקה. הוסיפו את צבע המאכל וערבבו עד שהצבע נהיה אחיד. (צבע נוזלי הופך את הקצפת לנוזלית. במקרה זה, הוסיפו עוד אבקת סוכר).
התקינו על שקית הזילוף זרבובית גדולה ועגולה ומלאו את שקית הזילוף במחצית מהקצפת וסובבו את פתחה כדי שתסגר. כדי למרוח את הקצפת, החזיקו את שקית הזילוף ישר מעל לאמצע העוגה וכשאתם מפעילים לחץ עקבי, סחטו את הקצפת בצורת מערבולת עד שאתם מגיעים לקצה העוגה. כשתגיעו לשם, סובבו את הזרבובית לקישוט חגיגי. אתם יכולים לצייר עלים, אז אל תדאגו אם יוצא קצת בלגן. לאחר שסיימתם לעבוד על 12 העוגות, מזגו את שאריות הקצפת בחזרה לקערה עם שאר הקצפת. הוסיפו צבע מאכל כדי להשיג גוון עמוק יותר (ועוד סוכר שעבר מפוי אם הקצפת נהיית נוזלית מדי). הקציפו שוב ומלאו שנית את שקית הזילוף כדי למרוח על שאר העוגות. ניתן לאחסן אותן במקום קריר במשך יום אחד (אפשר במקרר. הקפידו להוציא חצי שעה לפני האכילה).
לפני ההגשה, הוסיפו עלים אם אתם רוצים. צבטו מעט מממרח הסוכר הירוק או מבצק הסוכר וצרו עלים. השתמשו בסכין חדה כדי להוסיף פרטים.