מתחשק לכם להכין ארוחת דגים בפחות מחצי שעה? הפתיעו בארוחת הערב באמצע השבוע עם תבשיל הצ׳וריזו והבקלה שלנו, החריף באופן מספק
תזונה למנה
- קלוריות – 417
- שומן – 20g
- שומן רווי – 7g
- פחמימות – 17g
- סוכרים – 8g
- סיב – 6g
- חלבונים – 39g
- מלחים – 2.1g
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 200 גרם צ/וריסו לבישול, קצוץ לחתיכות קטנות
- פחית 400 גרם עגבניות חתוכות
- 4 פילה בקלה
- פחית 400 גרם שעועית לבנה, ללא מים
- חצי מחבילת פטרוזיליה קטנה, קצוצה לחתיכות גדולות
הכנה
חממו את השמן במחבת עמוקה והוסיפו את הבצל. בשלו על אש בינונית במשך חמש דקות עד שיתחילו להתרכך. הוסיפו את הצ׳וריסו ובשלו עוד כמה דקות כדי לשחרר את השמן. צפו את הבצל בשמן הצ/וריסו וצקו את העגבניות. מלאו את הפח במים והוסיפו גם אותם. תבלו והרתיחו.
לאחר הרתיחה, תבלו את פילה הבקלה והטמינו במחבת. הנמיכו את החום בעדינות ובשלו במשך כ-7 דקות. ערבבו בעדינות את השעועית הלבנה ובשלו במשך 1-2 דקות נוספות עד שהכל מתחמם. פזרו את הפטרוזיליה והגישו בקערות.